PrepihMedia.com
  Vrh » Katalog » GLASBA (CD) » Slavilna » BASCD002 Moj račun  |  Vsebina košarice  |  Naročilo   
Kategorije
GLAVNI MENI
** AKCIJA **
GLASBA (CD) >
 - VSE
 - Božična
 - Country, Southern gospel
 - Elektronska
 - Gospel, R'n'B
 - Hip-hop
 - Instrumentalna
 - Irska, keltska
 - Jazz
 - Klasična
 - Kompilacije
 - Otroška
 - Pop/rock, pop >
 - Projekti
 - Rock, alter >
 - Slavilna >
 -  - Bethel
 -  - Hillsong
 -  - A cappella
 - Slovenska
 - Taize, koral
VIDEO (DVD)
DARILA >
KNJIGE & SP >
Voščilnice
Brezplačno! >
BOX_HEADING_DODATNO
Za slavljenje >
Radio >
Kaj je novega? več
NOVO!
Majica "Bodi močan", kratki rokavi, moška
Majica "Bodi močan", kratki rokavi, moška
12,50 EUR
11,90 EUR
Več novosti >
Hitro iskanje
ISKANJE
 
Informacije
Dostava
Zasebnost
Pogoji
Kontakt

Svetnik

Tečaj Alfa

Vertus.si
Svetnik - Brez besed (CD)
[BASCD002]
10,90 EUR


(Gumb za izvirnik zgoraj)

Prodaja: VP & MP

Radijska oddaja o tem albumu > (18. 9. 2009)

Glasba na albumu "Brez besed" je stilsko precej raznolika, njena končna zvočna podoba je povečini delo glavnega glasbenega producenta, aranžerja in tonskega mojstra pri tem studijskem projektu, Matjaža Dajčara, ki je za ploščo posnel tudi vse kitare in pripravil programirane dele pesmi. Projekt je tudi tokrat vodil pevec skupine, Tadej Vindiš, zvoke bas kitare pa je kot običajno prispeval Matjaž Vertuš - Džurič, ki s skupino Svetnik igra skoraj od samega začetka. Med gosti na plošči je najprej potrebno omeniti odlično pevko Karin Zemljič, ki je v duetu s Tadejem odpela naslovno pesem "Brez besed". Kot gostje se na albumu pojavijo tudi otroško-mladinski pevski zbor Studenček iz župnije Sv. Jožefa na Studencih v Mariboru pod vodstvom Mateje Škafar in pa Svetnikov prijatelj iz Kopra, študentski duhovnik Tomaž Kete, ki je prispeval svoj markanten rap (ta njegov talent poznamo že iz Kampa z misijonom!) in zaključno molitev.

Poleg niza bolj slavilnih pesmi v prvem delu plošče najdemo na koncu albuma dve instrumentalni priredbi že znanih slavilnih pesmi ter dva čisto posebna komada: Dominikino pesem in Samuel. Dominikino pesem je Tadej napisal svoji ženi Dominiki za poroko, pesem Samuel pa je še starejša, napisala jo je Tadejeva sestra Tea in iz te pesmi je tudi prišla ideja, da sta Dominika in Tadej svojega prvorojenca poimenovala Samuel.

Vendar pa tudi v prvem delu albuma "Brez besed" ni samo slavilna glasba v najožjem pomenu besede, ampak so nekateri aranžmaji spet nekoliko drznejši, kot na predhodniku "Največji". Če ne drugega, bo pozornost gotovo pritegnil popolnoma raperski "Verujem", ki kar vabi, da se priključite...

SVETNIK je glasbena skupina, ki ustvarja in poustvarja sodobno krščansko glasbo. Ni skupina v klasičnem pomenu besede, ampak bolje rečeno dolgoročni glasbeni projekt pod vodstvom Tadeja Vindiša, ki ob sebi zbira različne glasbenike. Cilj ostaja skozi vsa leta isti: slaviti in oznanjati Boga, posebej še mladim pomagati Boga spoznati in srečevati na način, ki jim je blizu. S tretjo samostojno ploščo, ki je pravkar pred vami, Svetnik nadaljuje svoje poslanstvo s svežimi pa tudi z že prepoznavnimi glasbenimi izrazi ter z gosti, ki so plošči dali še piko na i. Hvala vsem za sodelovanje, molitve in podporo.

Ker je v prvem delu plošče spet vsebinski poudarek na slavljenju, je na ovitku zapisanih tudi nekaj besed o tem:
"SLAVLJENJE ni samo petje pesmi. Bolj kot to je povezano z našim vsakdanjim življenjem: z odnosi, delom, mislimi ... To je naše slavljenje. Vsakdo slavi, vprašanje pa je, koga ali kaj slavi. Koga/kaj slavimo mi? Naše najvišje prioritete v življenju ne moremo prikrojiti. Lahko se trudimo, kolikor hočemo, pa ne bomo mogli smisla našega življenja na zemlji obrniti na »tukaj sem, da nakupujem« ali »živim zato, da služim denar«. Jezus v Markovem evangeliju (12,29-31) jasno pove, da je prva in največja zapoved, naj ljubimo Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, iz vse duše, z vsem mišljenjem in z vso močjo. To je ta zapoved, naj slavimo Boga. Ljubiti Boga z vsem, kar smo in kar imamo, pa pomeni razvijati in ohranjati intimen odnos z Njim, ki nas je ustvaril, in to na vseh ravneh našega življenja. To je to, kar želi Bog od nas. Slavljenje s pesmijo je priložnost, da prekinemo našo prezaposlenost s samim sabo in se osredotočimo na Stvarnika, ki dejansko vse vodi in je edini vreden našega slavljenja. In te pesmi nas tudi združujejo v en glas, v eno družino Božjih otrok ..."

Prisluhnite odlomkom skladb s tega CD-ja:


Trenutno recenzij: 3
Za več informacij obiščite naslednjo spletno stran.
Ta izdelek je v ponudbi od: 29/08/2009.
Mnenja
Kupci, ki so kupili ta izdelek, so kupovali tudi
Pater Janez Ferlež - Uspešnice pojočega patra 2 (CD)
Pater Janez Ferlež - Uspešnice pojočega patra 2 (CD)
Svetnik - Ti si: Prvih X let (CD)
Svetnik - Ti si: Prvih X let (CD)
Svetnik - Popolna ljubezen (CD)
Svetnik - Popolna ljubezen (CD)
Nalepka riba - 3D srebrna - velika in mala
Nalepka riba - 3D srebrna - velika in mala
Ročno izdelane voščilnice ARTea
Ročno izdelane voščilnice ARTea
Košarica več
0 izdelkov
O Proizvajalcu
Prepih Media
Ostali produkti
Obvestila več
ObvestilaPošljite mi obvestila o Svetnik - Brez besed (CD)
Povej prijatelju
 
Obvesti znanca o tem izdelku.
Mnenja več
Jeziki
Slovensko
Valute

Svet-Avtomatike.si

Vse cene v spletni trgovini vsebujejo DDV in so izražene v EUR. Naša identifikacijska številka za DDV: SI35433817.
KONTAKT: kliknite tukaj ali tel.št. 031/299-656 (Tadej). Ideja, oblika in realizacija spletne trgovine: Basileus.
Sistem temelji na odprti kodi osCommerce©