Akcija!

David Kocijan & Davor Šimunić – TWISI 3 (CD)

Original price was: 12,00 €.Current price is: 3,90 €.

Šifra: 778 Kategorije: , , , , ,

Opis

Prodaja: VP & MP

Izjemen slovenski album z odličnimi instrumentalnimi priredbami znanih krščanskih pesmi. Repertoar zajema tako novejše pesmi zadnjih desetletij, na primer Srce slavljenja (Heart of worship – Matt Redman) in Moj Jezus, Rešitelj (Shout to the Lord – Darlene Zschech), kot tudi starejše krščanske himne: Amazing grace, Sveta noč, Blessed assurance, …

Vrhunska instrumentalista David Kocijan (saksofon) in Davor Šimuniæ (kitara) sta pripravila zgoščenko, ki je v Sloveniji brez primere. O kvaliteti vas bo prepričala glasba sama, sicer pa si lahko preberete tudi nekaj odlomkov iz številnih domačih in tujih recenzij nižje na tej strani.

Se sprašujete, kaj pomeni TWISI? “The Way I See It.”

Seznam pesmi:
1. Blessed assurance (Slavna gotovost)… Phoebe P. Knapp
2. The water is wide… Tradicioanlna
3. Heart of worship (Srce slavljenja)… Matt Redman
4. Shout to the Lord (Moj Jezus, Rešitelj)… Darlene Zschech
5. Wonderful, merciful Saviour… Dawn Rodgers & Eric Wyse
6. Nearer my God to Thee… Lowell Mason
7. Terra Beata (This is my Father’s world)… Tradicionalna
8. Turn your eyes upon Jesus… Helen H. Lemmel
9. You are my all in all (Skala si moja)… Dennis L. Jernigan
10. Sveta noč… Franz X. Gruber
11. Amazing grace… Tradicionalna

TWISI 3 je zgodba, ki jo v dovršenem dvojcu zaznavamo na izjemno visoki ravni. Estetska plat zvoka v svoji popolnosti spominja na človekov primarni instrument – glas. Izraz obeh posameznikov nevsiljivo sporoča avtorjevo doživljanje duhovnosti, s katero se akademski krogi ne srečujejo dovolj pogosto. Ravno zaradi redkih
dražljajev, ki jih zajema album TWISI 3, je vsakokratno poslušanje posebna izkušnja, ki obogati poslušalca z novimi spoznanji in notranjim mirom. (Peter Urek)

David Kocijan je akademsko izobražen saksofonist, ki s svojo novo zgoščenko prinaša svežino na področje glasbenega ustvarjanja pri nas. Svojevrstno zvočnost je mogoče prepoznati že iz samega inštrumentarija, saj je Kocijan glasbene napeve odigral v duetu z akustično kitaro, na kateri se je izkazal Davor Šimuniæ. Prav izrazna moč te zasedbe tako zelo odlikuje izbrane skladbe, ki so prepričljivo podkrepljene s tematiko duhovnih pesmi sodobne zahodne kulture. Zelo nedvoumno je čutiti iskrenost do izbranega repertoarja, saj gre za duhovne ljudske napeve, ki jih Kocijan muzikalno do potankosti obvladuje. Še več, če bi na eni strani predstavljene skladbe lahko označili kot nežne, pa se na drugi lahko navdušujemo nad tehnično virtuoznimi vložki, saj ti zahtevajo izredne izvajalske sposobnosti. Predvsem pasaži, ki vodijo vse do visokega altissimo saksofonskega registra z dodatnim growl efektom, so tisti elementi, ki še tako zahtevnega poslušalca nikakor ne puščajo v ravnodušju. Poleg vsega pa ne smemo pozabiti na zasnovano celovitost zgoščenke, ki se zgledno drži rdeče niti in poslušalca ne meče v različna razpoloženjska stanja, vendar ga obvladuje in tako cel čas drži v prijetnem mehurčku pozitivnih občutkov. (Simon Širec, Saxtopus, univ. dipl. muz. M.A.)

Ta navdihnjen album vključuje repertoar pesmi od himničnih napevov 19. stoletja do sodobnih “praise and worship” pesmi, od katerih so mnoge postale klasika v tej zvrsti. V mojstrskih aranžmajih Davida Kocijana in Davorja Šimuniæa ta material po svoji lepoti ni namenjen le poznavalcem omenjene literature, temveč je
dostopen tudi širokemu krogu ljubiteljev dobre glasbe. V priredbah najdemo veliko različnih stilov in razpoloženj z elementi jazza (You are mine), folka (Heart of worship), etno glasbe (The water is wide) kot tudi tiste bolj tradicionalnega izvora (Turn your eyes upon Jesus).
Celoten album zaznamujeta spevni ton Davidovega velikega čustvenega razpona in vedno zanimiva Davorjeva ritmično-harmonična spremljava. Vsaka pesem ima svoj dramatičen lok, v središču katerega prevladuje Davidov neizčrpni talent za improvizacijo. (Željko Marasoviæ, skladatelj in organist, Los Angeles, ZDA)

Interpretacije melodij so meditativne, a hkrati zelo igrive in polne moči ter optimizma. Človek si zaželi biti navzoč v zgodbi, ki jo pripoveduje skozi saksofon. (Vanja Popov)

To je verjetno moj najljubši Davidov album. Strast, ki jo je tako bogato vnesel v glasbo skozi mojstrstvo v obvladovanju saksofona, je v nežnem in radostnem objemu tople fingerstyle akustične kitare. Ta album iz ljudi privablja nasmeh in nas pripelje do nežnega miru z mnogimi himnami vseh časov kot tudi s priljubljenimi sodobnimi skladbami. David ima poseben dar. Srce poslušalca bo pritegnil s tiho, sladko melodijo tradicionalne hvalnice in nato povabil še noge v ples z odlično izvedenim jazzy preobratom med vrsticami. Če imate radi lepe stare melodije, kot so “Nearer my God to Thee”, “Blessed assurance” in “Amazing grace”, potem verjamem, da boste uživali v načinu, v katerem so na novo zaživele v tej edinstveni mešanici talenta in ustvarjalnosti. (Don Axsom, Don Axsom Music, Greenville, ZDA)

The Way I See It 3 nudi širši vpogled v Davidov akustični svet slavljenja, ki smo ga lahko okusili v uvodni skladbi prejšnjega albuma. Če je “Shout to the Lord” takrat po zvoku izstopala, se zdaj popolnoma zlije z ostalimi desetimi skladbami. Minimalistično, a pestro in razgibano okolje ob saksofonu ustvarja kitara, v skladbi Wonderful, merciful Saviour pa tudi vokal. Majhna zasedba nikakor ne pomeni malo glasbe, nasprotno. Prepoznavne krščanske pesmi v izvrstnih priredbah zvenijo polno in sveže. Domiselna kitarska spremljava Davorja Šimuniæa nudi odlično osnovo za Kocijanov značilno igriv melodični izraz, ki ni še nikoli zvenel bolj neposredno in naravno. V celoti inštrumentalen album je brez besed poln sporočil. Pred nami je 41 minut in nekaj sekund trajajoča Davidova glasbena meditacija o Božji nepredstavljivi ljubezni. (Matej Virtič, Virtus productions, Bee Geesus)

Vrhunski glasbenik David Kocijan je izdal še en album, ki prinaša skladbe, nastale v razponu nekaj stoletij, in ki tvorijo osnovo sodobne krščanske duhovnosti. To je naredil kot izkušen in samozavesten profesionalec ter bil pri tem pozoren, da se v skladbah ne bi izgubila čutnost in pridih povezanosti, značilna za to glasbeno zvrst. Starejšim poznavalcem bo zanimivo slišati pesmi v novi preobleki, medtem ko album prinaša tudi priložnost približevanja
starodavnih napevov mlajši publiki. Saksofon Davida Kocijana je našel svoje mesto v vedno navdihujočih melodijah, ki so vzgojile številne generacije vernikov v svetu in tudi v Sloveniji. (Andrej Grozdanov, Bonorecords)

Na novem albumu Davida Kocijana TWISI 3, h kateremu je povabil kitarista Davorja Šimuniæa, se čuti in sliši odprtost, ambientalnost, ki ju v še daljših delih v svojih glasbenih prostranostih lahko slišimo recimo na albumih prav tako odličnega jazz saksofonista Andyja Shepparda. Zanimiv repertoar instrumentalne duhovne glasbe nas tako spomni, da sami posežemo po vsebini, po besedilih skladb, zanimiva tradicionalna The water is wide pa v svoji melodiji opozori, da ima skladba skupine U2 Van Diemen’s Land korenine že daleč v preteklosti angleško govorečega ljudstva. Glasba na albumu je meditativna in pomirjujoča, le blaga ritmična kitara poslušalca nekako prizemlja in vrača v tukaj in zdaj. Optimizem, ki veje iz odnosa do glasbe in očitno tudi religioznega odnosa, je nalezljiv, zato je David Kocijan s prijatelji na pravi poti, da z glasbo osreči mnoge, ki se srečujejo z njegovimi poetičnimi glasbenimi interpretacijami. (Sašo Vrabič)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “David Kocijan & Davor Šimunić – TWISI 3 (CD)”
David Kocijan & Davor Šimunić – TWISI 3 (CD)
Original price was: 12,00 €.Current price is: 3,90 €.