Akcija!

Israel Houghton – The power of One (CD)

Original price was: 16,90 €.Current price is: 3,90 €.

Šifra: 144 Kategorije: , , , ,

Opis

Prodaja: VP & MP

ISRAEL HOUGHTON je izjemen avtor, vokalist in vsestranski glasbenik iz Združenih držav, natančneje iz Houstona. Če glasbo radi ‘predalčkamo’ oziroma uvrščamo v različne glasbene zvrsti, bomo imeli pri Israelu kar nekaj težav. Njegova glasba je mešanica rock, worship, funk, gospel, soul, reggae in še kakšne zvrsti glasbe. Tudi po prepoznavnosti je Israel Houghton v vrhu tako v popularni krščanski glasbi kot na gospel sceni, o čemer pričajo tudi prejete nagrade Dove, Stellar in Grammy. Israel je nekoč izjavil, da je bil črnski otrok, ki je odraščal v belski družini v latinskoameriškem okolju. Poleg tega prizna, da so nanj vplivali najrazličnejši glasbeni stili in ustvarjalci. Od tod tudi raznolikost in posebnost njegove glasbe. Vendar pa Israel hudomušno opominja, da so vsi ti stili pred Gospodovim prestolom nepomembni in upa, da pomaga današnjim generacijam slaviti Boga na načine, ki so jim blizu.

Album “The power of one” je Israelov sedmi album pod okriljem Integrity Music in po dolgem času samostojni studijski album, saj je doslej večinoma snemal in ustvarjal z zasedbo New Breed. Na plošči polsušamo pesmi upanja, rešitve in razodetja; vsebinsko je album osredotočen še posebej na pravičnost in naše služenje drugim.

Israel pripoveduje, da je šele v zadnjih treh letih začel zares spoznavati, da gresta slavljenje in pravičnost z roko v roki. Naši koncerti in slavljenja niso le zabavni trenutki, ko pripravimo množico, da zapoje in skupaj izkažemo čast našemu Bogu. Zberemo se v Jezusovem imenu, ampak kje pa so naša dejanja? Israel v nekem intervjuju odgovarja, da za dobrodelnost ni vedno potreben samo denar in ni potrebno daleč potovati. Včasih je potrebno le prestopiti neprijetno mejo, ki si jo postavimo med nas in druge ljudi. Okrog nas je toliko ljudi, ki so v težkih življenjskih situacijah, toliko ljudi, ki resnično trpijo iz najrazličnejših razlogov, ki potrebujejo pomoč, pogovor, ali vsaj poslušalca … ali vsaj molitev… Morda nekoga takega dnevno srečujemo na ulici ali v trgovini? Ali pa celo skupaj sediva v cerkvi? Vsak dan je nova priložnost, da se odločimo, da bomo naredili nekaj za nekoga drugega. Da bomo danes živeli za druge.

Znani gostje na plošči: TobyMac, Martin Smith (Delirious?) in Mary Mary.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Israel Houghton – The power of One (CD)”
Israel Houghton – The power of One (CD)
Original price was: 16,90 €.Current price is: 3,90 €.