Kadilo klasično “Gloria” 25g

0,95 

Šifra: 757 Kategoriji: ,

Opis

Prodaja: MP

Naravna mešanica klasičnega kadila, pakirana v papirnati vrečki po 25 g.

Navodilo: Na vroče oglje (ali mrežico – odvisno od vrste kadilnice) potrosite žličko kadila, ki bo nato začelo oddajati blagodejno dišavo.
Opozorilo: Ne puščajte ognja brez nadzora!

Iz Svetega pisma vemo, da je Bog naročil Mojzesu, naj na kadilnem oltarju, ki je bil v templju, zjutraj in zvečer zažigajo kadilo (prim. 2 Mz 30,7-8). Na slovesni spravni praznik pa naj veliki duhovnik celo vstopi v presveto (najsvetejši del templja) s kadilom in naj skrinjo zaveze »odene« v oblak dima, kajti ta skrinja je bila znamenje Božje navzočnosti. Vemo tudi, da je bilo med tremi darovi modrih z Vzhoda, ki so se prišli poklonit novorojenemu Jezusu, tudi kadilo. Že prerok Izaija je napovedal, da bodo ob Mesijevem rojstvu prišli z Vzhoda kralji in bodo darovali kadilo v čast Gospodu.

Kadilo ustvarja vzdušje veselja in slovesnosti, prazničnosti. V večini slovenskih pokrajin zato pred božičnimi prazniki kadijo hišo oz. stanovanja. S tem ustvarjajo vzdušje prazničnosti, obenem pa kličejo Božji blagoslov na svoja bivališča.

Sicer pa kadilo ni “rezervirano” le za bogoslužje in praznične dni. Prav je, da blagoslavljamo vse dni v letu! Kdo pa ni potreben Božjega blagoslova?

“Hišam koristi, če jih pokadimo z blagoslovljenim kadilom. Kadilo je vedno, tudi pri poganskih ljudstvih – poleg tega, da je sestavni del zahvaljevanja in češčenja Boga -, zdravilo zoper zle duhove. Bogoslužna raba kadila je sedaj precej omejena, še vedno pa je učinkovita oblika zahvale Bogu in boja zoper hudobnega duha. …
‘Nejeverni katoliški svet’ se bo morda ob teh trditvah smejal. Seveda pa delujejo zakramentali toliko bolj učinkovito, kolikor trdnejša je vera; brez vere so neučinkoviti.” (Gabriele Amorth)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kadilo klasično “Gloria” 25g”
Kadilo klasično “Gloria” 25g
0,95