Magdalena Gornik (Martina Kraljič)

21,00 

Ni na zalogi

Šifra: 804 Kategorija:

Opis

Prodaja: MP

Knjiga o Slovenki, ki je celih 47 let živela brez vsake zemeljske hrane, nosila na svojem telesu znamenja Kristusovih ran in zadoščevala Bogu za vse žalitve njegove ljubezni.

Magdalena Gornik je živela 1835 – 1896 na Gori pri Sodražici.

Prvo Magdalenino zamaknjenje je bilo že pri trinajstih letih (11. avgusta 1848). Od 24. avgusta 1848 pa do svoje smrti, 23. februarja 1896, je vsak večer imela zamaknjenje. Včasih se je zamaknila tudi po večkrat na dan. Nekaj posebnega so bila petkova zamaknjenja (trajala so kar tri ure) in zamaknjenja v velikem tednu. Včasih je bila Magdalena v zamaknjenju tudi po več dni, celo tednov. Pravzaprav je bil čas trajanja zamaknjenja odvisen od praznika ali svetejšega časa, zamaknjenje se je namreč ravnalo po cerkvenem letu. Magdalena se je zamaknila pri vsaki sveti maši. Vedela je v stanju zamaknjenja tudi, kdaj se je v njeni bližini nahajal duhovnik z Najsvetejšim zakramentom, čeprav ga s telesnimi očmi ni videla. Takrat je vedno počastila sveto Rešnje telo. Sicer pa je bilo v zamaknjenju njeno telo neobčutljivo za vse zunanje dražljaje.
Magdalena je vedela povedati vse, kaj se v zamaknjenju dogajalo. Pravtako je znala jasno ločevati med tem, kaj je videla še pred zamaknjenjem in kaj potem v zamaknjenju. Vsako njeno zamaknjenje je bilo povezano z videnjem.
V stanju zamaknjenja je bila velikokrat deležna mističnega trpljenja, še posebno zadnjih nekaj let življenja je proti koncu vsakega zamaknjenja veliko trpela. Takrat so se ji odprle tudi stigme.

Več o Magdaleni Gornik na spletni strani avtorice knjige.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magdalena Gornik (Martina Kraljič)”