Abend – Vstanem in grem (CD)

12,00 

1 na zalogi

Šifra: 1059 Kategorije: , , ,

Opis

ABEND je glasbena skupina iz osrednje Slovenije, natančneje iz mest in vasi zasavskega hribovja. Dom ima v skupnosti župnije Litija. Praviloma vsako tretjo soboto v mesecu sodeluje pri večerni sv. maši v Litiji.
Abend je skupina deklet in fantov, ki jih povezuje ideja, da je glasba lahko več, kot le pesem. Da je glasba dar, harmonija, ko se lahko različnost ujame v enost. V prostor bogoslužja vstopajo takšni, kot so. Navadni, veseli, bogati s talenti. In prostor pripravijo tako, da vabi k sodelovanju – občestvo, skupnost, vsakega posameznika. Da skozi pesem, molitev, razmišljanje … vsak na svoj način vstopa v zbran in iskren dialog z Gospodom.

»Cerkev mora tudi sama obuti “današnje čevlje” in iz teh čevljev videti, razumeti, kakšen mora biti (po)klic oznanjevanja. Slišati, videti izgubljenega sina (hčer) in mu dati vedeti za veselje ob njegovi vrnitvi. To bo razumel le tako, da bo slišal (v svojem jeziku) – veselje, glas, iskreno pripravljenost.
Abend smo kot glasbeniki na gostiji ob vrnitvi sinov (hčera) v skupnost.
Torej “očetje”. Povabite “svoje sinove (hčere)”, naj slišijo in vidijo, da so dobrodošli!«

Kaj pomeni ime Abend?
Ime je nastalo spontano. A – kot aleluja, amen (vzklik veselja in potrditve) in bend (glasbeni bend). Ime Abend nima povezave z nemškim Abend-om (večer).

Pesmi na CDju: Kdo sem jaz (Who Am I), Sveti si ti, Gospod (Worthy Is The Lamb), Pred križem (At the Cross), Srce ti dam (Love on the Line), Ker on živi (Because He Lives / Amen), Vsi, ki ste žejni (All Who Are Thirsty), Besede ljubezni, Daj nam mir, Gospod (Bless the Lord), Za vedno (Forever / We Sing Hallelujah), Srce slavljenja (Heart of Worship).

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Abend – Vstanem in grem (CD)”
Abend – Vstanem in grem (CD)
12,00